Bosnyák János tanár úr halálának évfordulóján a Luca Pacioli Társaság idén is koszorút helyezett el az egyetemi domborműnél!

Az elmúlt időszakban több tagunk is komoly elismerésben részesült, hiszen hét tagunk is MNB ösztöndíjas, illetve ketten még a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat is elnyerték.

Tóth Letícia Társaságunk mellett az SPM diákszervezetben is aktív szerepet vállal. Letícia nemcsak tanulmányai során ér el kiváló eredményeket, hanem a Rajk László Szakkollégium tavalyi esettanulmányi versenyén első helyen végzett.

Német Kristóf Társaságunk Oktatási felelőse és a HÖK G-kari gazdasági divíziójának vezetői tevékenysége révén, továbbá kiváló tanulmányi átlagáért érdemelte ki az Ösztöndíjat.

Letícia és Kristóf MNB és Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban is részesültek.

Péter Anna kiváló tanulmányi átlagával és a 2017-ben első alkalommal megrendezett Bosnyák János Emlékversenyen való részvételével érdemelte ki az MNB Ösztöndíjat.

Takács Bálint, Kovács Lilla és Pollák Nándor kiváló tanulmányi eredményükért részesültek MNB Ösztöndíjban.

Juhos Dániel kiváló tanulmányi eredménye mellett a Pénzügyi Számvitel Tanszéken végzett demonstrátori tevékenység miatt kapta meg az MNB ösztöndíjat.

Mind a hét tagunk aktív szerepet vállal Társaságunk szakmai és közösségi életében is.

Gratulálunk az egész Társaság nevében!

12
szept.

A tanév és egyben az Őszi Szakmai Időszak kezdeteként a héten tartotta Őszi Nyitógyűlését Társaságunk, amely eseményre már szinte hagyománynak tekinthető módon a Budapesti Corvinus Egyetem 3001-es dísztermében került sor.

A Közgyűlés számos fontos kérdésben hozott döntést, így többek között elfogadásra került a 2019. évre vonatkozó Költségvetési Határozat, illetve a tartalmi elemek alapos megvitatása után a Tagok elfogadták az Őszi Szakmai Határozatot is. A Közgyűlés további fontos feladata volt az új Csoportvezetők megválasztása, így a Tagság döntése értelmében az Őszi Szakmai Időszakban Szakmaiságért Felelős Csoportvezető pozíciót Juhos Dániel, a Kapcsolatokért Felelős Csoportvezető pozíciót Nagy Bence Tamás, a Marketingért Felelős Csoportvezető pozíciót Balogh Vivien, a Finanszírozásért Felelős Csoportvezető pozícióját Kertész Réka, a Közösségért Felelős Csoportvezető pozíciót Sándor Bettina, az Adminisztrációért Felelős Csoportvezető pozíciót pedig Ferenczi Fanni Csilla tölti be. Köszönjük a leköszönő csoportvezetők, Erdei Panna és Szolnoki Dániel munkáját, továbbá köszönjük két Tiszteletbeli Tagunknak, Lukács János és Adorján Csaba tanár uraknak, hogy jelenlétükkel megtisztelték Társaságunk Őszi Nyitógyűlését!

Társaságunk sűrű félév előtt áll, számtalan ötlettel és tervvel vártuk már az őszt, így ezek megvalósításához még nagyobb elánnal látunk majd neki. Reméljük valamelyik programunkon minél előbb találkozunk, addig is Mindenkinek sikeres félévet kívánunk!

10
szept.
2018. szeptember 10.
Kategória: Mérföldkő

Múlt hétvégén tartottuk meg a Pacioli Tábort. Mi, tagok 3 élményekkel teli napot tölthettünk el Parádon, festői környezetben. A tábor elsősorban a szórakozásról szólt. Nappal minden csoport 1-1 játékkal szórakoztatta a tagságot, éjszaka pedig jöhetett a hajnalig tartó bulizás. Garantált volt a jó hangulat!

Mivel mi egy szakmai közösség is vagyunk, nem telhetett el a hétvége komolyabb program nélkül. A Szakmaiságért Felelős Csoport szervezésében sor került egy TDK beszélgetésre is, ahol több dolgozat átbeszélésével tippeket és tanácsokat kaptunk a TDK íráshoz.

Mesterszakácsaink pedig gondoskodtak arról, hogy senki se maradjon éhes. Paprikás krumplival és pörkölttel kedveskedtek nekünk, este pedig hangulatos szalonnasütést tartottunk.

Köszönjük szépen a Közösségért Felelős Csoportnak a kiváló szervezést! Nagyon jól éreztük magunkat. Ennek köszönhetően közösségünk még jobban összekovácsolódott. Három ilyen tartalmas nap után megújult erővel várjuk az Őszi Szakmai Időszakot.

Több mint egy évvel ez előtt, 2017. június 13-án aláírtuk a Manifesztum címet viselő alapdokumentumunkat, amivel elindítottuk útján Magyarország első számviteltudománnyal és adózással foglalkozó hallgatói szerveződését, a Luca Pacioli Társaságot. Megünneplendő ezt a jeles eseményt és lezárandó a mögöttünk hagyott tevékeny, nehézségekkel és küzdelmekkel, ugyanakkor rengeteg sikerrel és boldogsággal teli első esztendőnket, 2018. június 20-án megtartottuk Tanévzáró Gyűlésünket a Budapesti Corvinus Egyetem 3001-es dísztermében. A Közgyűlés egy sor fontos kérdésben határozott, így például lehetőségünk volt megválasztani új Elnökségünket is a következő, előttünk álló egy évre. A Közgyűlés a Luca Pacioli Társaság Szakmaiságért és Kapcsolatokért Felelős Alelnökének Bercsényi Katalint, Finanszírozásért és Marketingért Felelős Alelnökének Makay Tibort, Közösségért és Adminisztrációért Felelős Alelnökének Kovács Sándort, Elnökének pedig Menyhért Kristófot választotta. Az új Elnökség 2018. július 15-én veszi át mandátumát, amely 2019. július 15-éig fog tartani.


A szavazásokat és döntéshozatalt követően valamennyien átvonultunk a Ráday utcában található Lavecoworking irodájába, ahol kötetlen formában, sok finom étel és ital kíséretében kapcsolódhattak ki végre a Társaság Tagjai - vendéglátónk Váradi László Úr, a Társaság Tiszteletbeli Tagja volt. Nagyon jól éreztük magunkat, feledhetetlen estét s vele egy feledhetetlen egy évet tudhatunk a hátunk mögött. Meggyőződésünk, hogy egy ilyen sikeres év után még hosszú-hosszú évtizedek következhetnek a Társaság számára. Ha mindent megteszünk érte. És mindent meg fogunk tenni.

Igazold, hogy nem vagy robot!