Kezdőoldal

Rólunk

Történetünk

Szervezeti felépítés

Hírek

Dokumentumok

Rendezvényeink

Tagszervezeteink

Középiskolásoknak

Luca Pacioli Kiválósági Díj

Luca Pacioli Középiskolás Verseny

Jelentkezőknek

Tagfelvétel

Karrierút

Cégeknek

Rendezvények

Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny

Luca Pacioli Est

Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny

"A tárcavezető kiemelte: a versenysorozat színvonala és eredményei is jól mutatják, hogy a hazai számviteli képzés világszínvonalú. A hazai és külhoni magyar nyelvű felsőoktatási intézményekben meghirdetett versenyre Kárpátaljáról, Partiumból és Erdélyből is jelentkeztek.”

Varga Mihály

A Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny fővédnöke, Magyarország pénzügyminisztere

Luca Pacioli Est

A Luca Pacioli Egyesület minden év decemberében ünnepélyes gálaeseményt szervez tagjai, Tiszteletbeli Tagjai, valamint partnerei számára. Az esemény a résztvevők számára kapcsolatépítési lehetőséget biztosít. Az Egyesület belső és külső érintettjei egyaránt elkötelezettek a szakma iránt, így a köztük lévő személyes kapcsolat kialakítása hozzájárul a szakma fejlődéséhez, ami az Egyesület egyik alapvető célkitűzése.

A verseny névadója

A verseny névadója a hazai számviteltudomány meghatározó alakja, Dr. Bosnyák János, aki a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi és Számviteli Intézetének egykori igazgatója, később az egyetem rektorhelyettese, valamint az Országos Számviteli Bizottság elnöke és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara minősített oktatója volt.

A Kárpát-medence felsőoktatásban részt vevő fiataljai számára szervezett versenyen gyakorlati közgazdasági, kiemelten számviteli, pénzügyi és adózási szakmai ismereteiket mérhetik össze a versenyző csapatok.

”A verseny nagy elismerésnek örvend szakmáink körében„

(Oszter Anna)

Korábbi versenyzőink mondták

Borsos András

“Kolozsvárról indulva a Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyen való részvétel egyrészt lehetőséget adott számomra a magyar és nemzetközi számvitel megismerésére, másrészt olyan kapcsolatokat alakítottam ki hasonló gondolkodású versenyzőkkel, amelyek a mai napig léteznek. Úgy gondolom, hogy mindkét tényező, a megfelelő szakmai felkészültség és a jó kapcsolati háló is elengedhetetlen, ha valaki ebben a szakmában szeretne eredményes lenni. Nekem ebben ez a verseny sokat segített, ezért több alkalommal is részt vettem rajta.”

Dalanics Rebeka és Túri Dorina

“2019-ben lehetőségünk nyílt részt venni a Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyen. A verseny alatt rengeteg új ismeretre tehettünk szert, hiszen egy teljesen új megközelítésből ismerhettük meg a számvitelt. Már a felkészülés során is rengeteget tanultunk, de a legizgalmasabb rész akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy bejutottunk a legjobb 7 csapat közé. A döntő hatalmas kihívásnak bizonyult, hiszen több motivált, a szakma iránt érdeklődő hallgatóval találkozhattunk, nem beszélve arról, hogy az ország elismert szakemberei előtt prezentálhattuk munkánkat. “

A 2020-ban megrendezett Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyen 16 felsőoktatási intézmény több mint 140 hallgatója vett részt.